Når nettrollene blir mange

Av | 13. mars 2019
De ansiktsløse nettrollene

Jeg er ikke helt ukjent med nettroll, det må sies. Fra «for lenge siden» hadde jeg en blogg der jeg stort sett bare skrev viss vass, noe jeg er ganske god på, egentlig. Bloggen fikk ganske mange besøkende etter hvert og det tok ikke lang tid før de første nettrollene kom på plass. Disse ansiktsløse tastaturkrigerne som i all sin usikkerhet og mislykkethet får sin energi av å tråkke ned andre. Jeg fant fort ut at det der, det gidder jeg ikke. Og slettet bloggen.

Så har jeg denne bloggen, da. Her er det svært rolig, må du tro. Ikke mange besøkene, men det er helt fint. Jeg har ingen planer om å bli heltidsblogger og ikke har jeg særlig fornuftig å komme med heller. Men, leser om andres blogger, og da dagens sak om en bakeblogger, Anne Brith Davidsen, som har skrevet bok, «Kvinner som hater Kvinner«, om bloggingen sin og hvordan nettroll nesten tok knekken på henne. Og nå har da ett av disse angivelige nettrollene hyra inn advokat for å få boka trekt tilbake – du kan lese om det hos NRK her. Alt dette er sikkert både trist og leit for de som dette gjelder, men

HVEM FAEN ER ALLE DISSE FOLKA?

Ikke trollene, men disse bloggerne, B, C, D og E-kjendisene som får så mye plass i media! Hvordan kan en som blogger om baking få så mye pes som åpenbart denne Davidsen har fått? Har hun publisert oppskrift med feil antall gram kveitemjøl oppgitt? Jeg prøvde gå til bloggen hennes, men der er bare link nå til salgsside for boka. Virkelig, hva er så provoserende med en kakeblogg?
Sort glasur? – di rasistkjærring!
– Kan’ke ha BRINGEBÆR PÅ SJOKOLADEMUFFINS, DI FITTE!
Er det sånn det foregår? Ikke vet jeg.

Tilbake til min verden. Jeg holder på med 5-6 nye låter som jeg håper jeg kan presentere for dere snart! Den nyeste, som jeg starta med for et par dager siden, er en ny «int.ops.»-tema låt.

Liked it? Take a second to support Han Jøran on Patreon!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *